زنجبیل یا زنجفیل
زنجبیل یا زنجفیل
دو شنبه 24 اسفند 1394 ساعت 15:48 | بازدید : 481 | نویسنده : A.H.H&A.M.M | ( نظرات )

زنجبیل یا زنجفیل چیست؟

زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست می‌آید. اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که «ریزوم» نام دارد.

جنس زنجبیل سرده‌ای از تیره زنجبیلیان علفی ایستاده چندساله با حدود ۷۰ گونه بومی آسیای جنوب شرقی است با ساقه باریک و نی‌مانند و برگ‌های سرنیزه‌ای سـبز براق که از زمین‌ساقه‌ای غده‌ای می‌رویند؛ گل‌های آنها سبز مایل به زرد با لبه‌ای ارغوانی و لکه‌های کرم‌رنـگ و گل‌آذین مخروطی و کوچک و سنبله‌ای متراکم است که در تابستان از زمین ساقه بیرون می‌زند.[۲]

نحوه مصرف زنجبیل

نحوه مصرف فرآورده های زنجبیل به سلیقه شخصی شما و آنچه شما را آزار می دهد،بستگی دارد.در یل،نباید روزانه بیشتر از دو تا چهار گرم زنجبیل مصرف ینید،چرا یه علاوه بر میزان زنجبیلی یه مصرف می ینید ممین است مقداری از این ماده را نیز از طریق برنامه غذایی (یعنی از موادی نظیر آبجو زنجبیل، نان شیرینی زنجبیل دار،نان زنجبیل دار یا مواد غذایی مخلوط و سرخ شده) جذب ینید.اگر زنجبیل تازه مصرف می ینید،حتماً مقدار مصرفی را وزن ینید تا تقریباً دریابید یه چه حدی از آن معادل 2 تا 4 گرم است.برای درمان،تهوع،گاز معده یا سوء هاضمه روزانه 2 تا 4 گرم ریشه تازه (معادل 0/25 تا 1 گرم پودر ریشه) یا 1/5 تا 3 میلی لیتر تنتور آنرا مصرف ینید.برای پیشگیری از استفراغ، هر 4 ساعت یی گرم پودر زنجبیل (نصف قاشقچایخوری) یا معادل آن یا روزانه سه بار دو عدد یپسول زنجبیل(یی گرم) مصرف ینید.البته می توانید یی تیه 8 گرمی زنجبیلتازه را نیز بجوید.

 

این اکسپکتورانت طبیعی ا ست

درمانگران طب سنتی چین برای درمان سرماخوردگی یکی از رایج ترین بیماری فصل زمستان، شربتی را تجویز می کنند که با ترکیب زنجبیل و عسل و آبلیموی تازه تولید می شود. برای تهیه این شربت مقدار مشخصی از زنجبیل را با آب لیموی تازه و مقداری عسل با  یک لیوان آب گرم ترکیب یرده و برای تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی به بیمار توصیه می کنند. علاوه بر این ضمادی که با ترکیب همین مواد از سوی درمانگران چینی تهیه می شود، به صورت موضعی در محل پیشانی ضماد می شود که برای درمان و تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی بسیار مناسب است.

 

بجوید تا سرفه نکنید

به گفته متخصصان گیاه درمانی، زنجبیل خواص منحصربه فردی در کنترل و پیشگیری سرماخوردگی در فصل های سرد سال دارد. به اعتقاد درمانگران گیاه درمانی استفاده از برگ های زنجبیل در تسکین التهاب و تورم گلو نیز بسیار موثر است. به توصیه درمانگران، در زمان ابتلا به سرماخوردگی می توان چند برگ گیاه زنجبیل را جوید یا عصاره به دست آمده از برگ های آن را غرغره کرد و از خواص آن برای درمان التهاب ها و تسکین دردهای گلو بهره برد.  ‫اگر چه امروزه بسیاری از کارخانه های تولید دارو و فرآورده های دارویی تونیک ها و شربت هایی با منشاء گیاهی و با کمک زنجبیل و برگ های آن تهیه می کنند که قابلیت جایگزین شدن به جای شربت ها و فرآورده های دارویی شیمیایی را برای درمان التهاب، خشکی و دردهای ناشی از گلودرد و سرماخوردگی دارد.‬

با زنجبیل پاشویه کنید

بسیاری از طبیعت گردان و علاقه مندان به گردشگری حتما با کاربرد گیاه زنجبیل در تسکین سرمازدگی در فصل های سرد سال آشنا هستند. در بسیاری از مناطق کوهستانی در کشورهای سردسیر که میزان بارندگی برف زیاد است، استفاده اززنجبیل به منظور کنترل و درمان سرمازدگی بدن بسیار رایج است. برای این منظور ترکیب برگ ها یا پودر زنجبیل در آب گرم و قرار دادن پاها در آن که بیشترین تماس را به هنگام راه رفتن با برف دارند، توصیه شده است.

اگر می خواهید چاق شوید…

زنجبیل به دلیل اینیه خواص درمانی متنوعی دارد، بسیار مورد توجه درمانگران و متخصصان شیوه های درمانی طبیعی در سراسر جهان قرار گرفته و شرکت های داروسازی و تولید داروهای گیاهی فراوانی از این گیاه، فرآورده های متنوعی را تولید و روانه بازار داروها و مکمل های با منشاء گیاهی کرده اند. تا امروز در سراسر جهان بسته بندی های متنوعی از زنجبیل به صورت پودر، اسانس، و عصاره تولید می شود و جنبه های مختلف درمانی مثل درمان تهوع، کم اشتهایی، اسپاسم ها و گرفتگی هایروده، برونشیت و برخی از بیماری های مفصلی مثل روماتیسم را درمان می کند. البته نکته ای که در این زمینه نباید به سادگی از کنار آن عبور کنیم  توجه به زمان تولید فرآورده های مختلفی است که از گیاه زنجبیل تولید می شوند، زیرا در صورتی می توان از زنجبیل انتظار درمان داشت که تازه بوده و مدت زمان زیادی از تولید آن نگذشته باشد. در مورد اسانس های تولید شده از زنجبیل نیز متخصصان طب سنتی آیورودا معتقدند که میزان زنجبیل موجود در اسانس در صورتی که بیشتر از یی درصد باشد، خواص درمانی خود را حفظ می کند.

!تهوع دارید! زنجبیل کمک می کند

بر اساس تحقیقات پژوهشگران استفاده از زنجبیل برای درمان تهوع و استفراغ دوران بارداری بسیار موثر است. تهوع و استفراغ بارداری به ویژه در ساعات اولیه روز از شایع ترین عوارض بارداری در زنان است. بر اساس تحقیقات به عمل آمده، مصرف زنجبیل به میزان مشخص و تحت نظارت پزشک یا متخصص زنان موجب کنترل درمان تهوع و استفراغ در این دوران می شود.

اگر دارو می خورید، باید بدانید

متخصصان شیوه درمانی طب سنتی در سراسر جهان معتقدند که مصرف بیش از اندازه و بدون قاعده زنجبیل عوارضی را به همراه دارد که یکی از مهم ترین آنها سوزش معده و ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و سیستم عصبی بدن است. علاوه بر این توصیه هایی درباره احتمال تداخل برخی از داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین و آسپرین با گیاه زنجبیل وجود دارد که ممکن است برای بیمار عوارضی را همراه داشته باشد. درمانگران طب سنتی علاوه بر این مصرف این ادویه را برای خانم های باردار و شیرده نامناسب و در شرایط خاص با نظارت متخصص طب سنتی یا مکمل، مجاز می دانند.

با این چاشنی سرطان نمی گیرید

یکی از مهم ترین کاربردهای زنجبیل که از سوی محققان و پژوهشگران نیز به ثبت رسیده، خاصیت شگفت انگیز زنجبیل در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ است. براساس تحقیقاتی که صورت گرفته در ترکیب گیاه زنجبیل ماده ای به نام zingiberen وجود دارد که علاوه بر ایجاد طعم و مزه، از رشد سلول های سرطانی در انسان پیشگیری می کند. از این رو درمانگران طب سنتی هند مصرف این ادویه را در تهیه غذاهای روزانه به مخاطبان خود توصیه می کنند.

بر اساس مطالعاتی که پژوهشگران انگلیسی در مورد زنجبیل انجام دادند، این گیاه را دارویی مناسب برای پیشگیری از تهوع ناشی از عمل های جراحی و شیمی درمانی در درمان بیماران مبتلا به سرطان یافتند. به اعتقاد این محققان زنجبیل این خاصیت را دارد که پس از اتمام عمل های جراحی علاوه بر آنکه حالت تهوع بیماران را که ناشی از مصرف مواد بیهوشی است، کنترل می کند می تواند به عنوان دارویی آرام بخش نیز برای تسکین دردهای بیماران مورد استفاده قرار بگیرد.

اسپاسم ها را مهار کنید

تونیک زنجبیل نیز یکی دیگر از فرآورده های این گیاه دارویی است که برای از بین بردن اسپاسم ها و گرفتگی عضلات از سوی درمانگران طب مکمل و جایگزین توصیه می شود. این تونیک علاوه بر آنکه به صورت صنعتی از سوی کارخانه های تولید محصولات گیاهی تولید می شود، به صورت سنتی نیز توسط درمانگران طب سنتی و مکمل در شیوه های مختلف درمان های طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. شیوه استفاده از این تونیک اینگونه است که با چند قطره از تونیک زنجبیل می توان موضع مورد نظر را که دچار گرفتگی یا اسپاسم شده ماساژ و مالش داد.

 

برای بیماریهای ناشی از سرماخوردگی،تب ناشی از آنفلونزا،گلودرد،گرفتگیهای ناشی از قاعدگی یا سردرد،دو قاشق غذاخوری از دم یرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشه دار تازه آنرا بخور دهید.برای درمان درد ورم مفاصل از آب،عصاره یا چای زنجبیلتازه به میزان روزانه 4 گرم مصرف ینید یا روغن آنرا روی مفصل دردنای بمالید یا ریشه تازه آنرا در ضماد داغ یا گازهای ضمادی قرار دهید و روی نقاط دارای درد بگذارید.

چای زنجبیل وخواص ان

تهیه چای زنجبیل :
4 فنجان آب

5 سانتی متر ریشه تازه زنجبیل

طرز تهیه :

- پوست زنجبیل را کنده ( بهتر است بتراشید) و سپس آن را به شکل ورقه های بسیار نازک برش دهید.

- آب را در ظرفی مناسب جوش بیاورید و در اولین لحظات جوش آمدن آب، ورقه های زنجبیل را به آن اضافه کنید.

- در ظرف را بگذارید.

- حرارات را کم کنید و اجازه بدهید 15 تا 20 دقیقه بماند.

- سپس چای حاصله را صاف کنید.

برای ایجاد طعم بهتر می توانید به آن عسل و لیمو ترش هم اضافه کنید. البته اگر این چای را برای درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا می نوشید، آن را شیرین نکنید.


برطرف کردن مزه ی تند چای زنجبیل
در برخی از منابع، استفاده توام زنجبیل با برگ نعناع به شکل میکس شده(یعنی کاملا مخلوط شوند) در تهیه چای را به عنوان راهکاری برای حذف این تندی برشمرده اند.

البته با افزودن آب بیشتر نیز می توان از تندی آن کاست.

اين چای چند كاره مي‌تواند در بهبود گرفتگي‌ها و درد‌هاي عضلاني موثر واقع شود و از پوست شما در برابر سرماي زمستان محافظت كند. چربي‌هاي ضروري موجود در اين ماده غذايي باعث مي‌شود جريان خون در بدن افزايش يابد...



موضوعات مرتبط: سبزیجات , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست






می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
نظر سنجی

ایا وبلاگ ما شیسته سایت شدن را دارد؟

خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان 2WEB و آدرس 2web.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 67
:: کل نظرات : 6

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 2

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 13
:: باردید دیروز : 5
:: بازدید هفته : 13
:: بازدید ماه : 134
:: بازدید سال : 504
:: بازدید کلی : 14106